Danish Cricket Yearbook 2011

Turneringen 2011 ■ Af Peter Power Vi har i de seneste par år haft en spændende afslutning på Elitedivisionen, hvor det danske mesterskab er blevet af- gjort i efterfølgende slutkampe. I sæsonen 2011 udeblev spændingen imidlertid, da Glostrup havde sikret sig me- sterskabet inden den sidste spilleweekend. Til gengæld var der noget mere spænding om, hvem der rykkede ud af Elitedivisionen. Det blev først afgjort på sidste spilledag, hvor AB rykkede ud. I 1. division blev 2011-sæsonen hur- tigt en kamp mellem Esbjerg og Skanderborg om, hvem der skulle rykke direkte op. Esbjerg vandt denne jyske tvekamp, men Skanderborg rykkede alligevel op i Elitedi- visionen, da holdet vandt over Ishøj i oprykningskampen. Elitesæsonen indledtes, som den plejer, med 40 overs pokalturneringen, hvor der blev spillet med hvide bolde for første gang. Også pokalfinalen var uden spænding og ganske ensidig. Svanholm vandt over Husum på Mik- kelbergs smukke bane. I juli måned blev der holdt tur- neringspause, mens vi afviklede T20 turneringen over 2 weekender. Placeringen af T20 turneringen betød, at landsholdsspillerne kunne få vigtig kamptræning forud for turen til Jersey i juli, hvor ICC’s T20 Europamesterskab blev afviklet. Selv om regnemaskinen var fremme under T20 finalestævnet i Svanholm Park for at finde ud af, at Nørrebro skulle møde Svanholm i finalen, så var der ikke den store spænding. Dertil var det unge Svanholm hold for stærke for de noget ældre Nørrebro spillere, der kunne mærke de mange T20 kampe på få dage i benene. Så alt i alt var sæsonen 2011 lidt spændingsforladt. Til gengæld gjorde det lunefulde danske sommervejr selve afviklingen af flere kampe ’spændende’, da især kampene på østsiden havde problemer med regn og skybrud. Det lykkedes heldigvis at få afviklet samtlige kampe, blandt andet fordi Glostrup og Nørrebro afviklede en betyd- ningsløs turneringskamp som en T20 kamp på en hver- dagsaften. APRIL – POKALTURNERINGEN Sæsonen startede som sædvanligt med pokalturneringen, hvor der er fri tilmelding, og derfor er det ikke alle elite- hold, der deltager. Denne historiske turnering har eksi- steret i 57 år, og der har været mange overraskende po- kalvindere, som ikke nødvendigvis var samme hold, som senere på sæsonen blev Danmarksmestre. Svanholm er førende med i alt 13 pokalsejre, især takket være klub- bens dominans i 80’erne, mens AaB er nr. 2 med 8 po- kalsejre hentet i 70’erne. Glostrup har 6 gevinster pænt spredt ud over årene, og Herning har hentet 5 pokalsejre siden 1997. Esbjerg følger derefter på listen med 3 pokal- gevinster – også pænt spredt ud – mens de øvrige klubber, som har haft pokalen stående i skabet, er Chang og Nør- rebro (begge 2 gange), B. 1909, Soranerne, Hjørring, KB, AB, Aalborg og Skanderborg. I 2011 spillede vi for første gang med den hvide bold og med anvendelse af powerplay reglerne. Den første week- end bød på en overraskelse, idet mestrene Herning tabte til Esbjerg, der var rykket ned i 1. division. Herning havde ikke den samme stærke trup som i 2010, og det kunne ses på gærdesiden. Glostrup slog AB, mens Svanholm slog Is- høj hjemme, hvor hjemmeholdets Saad Ahmed tog et hat- trick. Albertslund vandt over Køge, mens Kolding vandt sikkert over Fredericia. De efterfølgende kvartfinaler bød på endnu en overra- skelse, idet Glostrup tabte til Nørrebro efter et gærdekol- laps, mens Svanholm vandt sikkert over Albertslund. Es- bjerg havde ingen problemer med Aalborg efter at have indledt med en stor score, og Husum vandt over Kolding, selvom holdet kastede 30 bolde udenom. Semifinalen i øst blev et møde mellem Nørrebro og Svan- holm, hvor Nørrebro havde Svanholm i vanskeligheder uden dog at kunne ’snøre sækken’. Svanholms bredde på gærdesiden viste sig at være for stærk for Nørrebro. Hassan Rashid holdt sammen på Svanholms halvleg, som endte med 161 points på de tilladte 40 overs. Dette var nok mod Nørrebro, hvor ingen af de sædvanlige gærde- spillere gjorde sig bemærket. I Husum mødte hjemmehol- det Esbjerg i den anden semifinale, og på forhånd ville det være en kamp mellem Esbjergs Rubin tvillingerne og Husums Müller brødre. Det blev en kamp, hvor Müllerne klart vandt på points. Esbjergs 188 points var ikke nok til at true en flot Gerrit og Hauge Müller gærdestand. Husum har ikke været i en pokalfinale siden 2002, og klubben har aldrig vundet pokalturneringen. Svanholm har også har været i en slags pokaltørke, og klubben har kun vundet pokalen en enkelt gang de sidste 13 år. Det var synd for de mange tilskuere, der havde fundet vej til Husums dejlige bane i perfekt cricketvejr, at pokalfina- len ikke bød på mere jævnbyrdighed. Svanholm spillede den perfekte halvleg med sikkerhed og acceleration, og samtidig havde man dagens strike bowler i Sair Anjum, der snuppede de første Husum gærdespillere, der skulle have lavet en kamp ud af det. Svanholm endte på 231 points takket være man of the match Zishan Shah med 80. Husum, der satte sin lid til Müller brødrene, kom skidt fra start takket være Sair Anjums kastning, og Husum mi- Svanholms pokalvindere Svanholm have meget at glæde sig over i sæsonen I 4 I DANSK CRICKET ÅRSSKRIFT 20 11