Danish Cricket Yearbook 2012

pitch, og det blev en katastrofe for holdet, da de kun for- måede at score 71 med Martin Pedersens 29 som højde- punktet. Nørrebro brugte 4 gærder på at passere. Efter en weekend med to nederlag plus en tabt pokal- finale til Svanholm manede Esbjerg sig op mod et reser- vespækket KB hold. Alle Esbjerg gærdespillere bidrog til den indledende total på 258 for 8, mens KB fik en dår- lig start i deres halvleg. Med 3 gærder nede for 8 kunne KB slet ikke komme i gang, og det blev kun et spørgsmål om tid før holdet var ude med 87 på tavlen. Glostrup tog imod Herning hjemme og stod ellers godt, da Hernings 6 bedste gærdespillere var ude for 134, men Hernings hale gjorde modstand, således at Herning endte på 203. Og det var mere end nok, da Glostrup mangler bredden på gærdesiden og var ude for 141. Dagen efter mødte Her- ning så Nørrebro i cliffhanger af en kamp. Da den sid- ste over startede, manglede Hernings sidste gærdepar at score 7 points, men det sidste gærde faldt, da de mang- lede 2. Samme dag mødte KB så Husum, der stadig var uden sejr. Det lykkedes KB at lave en fin halvleg på 264 mod Husums kasteangreb, som måske er Elitedivisionens svageste. Husum var ude for 142 takket være M. Farooqs 6 gærder for 40. JUNI Efter sejren over Herning kom Nørrebro ned på jorden igen, da klubben led et lille nederlag til Esbjerg. Esbjerg sendte Nørrebro til gærdet først og måtte slide sig igen- nem Nørrebros gærdeside. Esbjerg kunne ikke få ram på Rashid Ali, som holdt Nørrebros halvleg på 192 sammen med 69. Ligesom i sidste uge var Henrik Øre den største bidragsyder i Esbjergs halvleg, der vaklede lidt i starten, men sammen med Rubin brødrene fik Henrik Øre med 56 lagt et grundlag, som Esbjerg kunne bygge på og vinde kampen med 3 gærder i behold. På Svanholm Park var hjemmeholdet tæt på at lide deres første nederlag i en kamp skåret til 35 overs mod Skanderborg. Takket være upræcist og kort kastning fra Svanholm kunne Skander- borg holde frokostpause med 175 på tavlen. Svanholm svarede som lyn og torden med Zishan Shah i førersædet, men Svanholms midterakse brød sammen. På det tids- punkt var Svanholm bagud i scoringstempo, men en Taha Ahmed med overblik, skiftende makkere og en masse hurtige enere bragte Svanholm sejren i hus for tabet af 8 gærder med 3 overe igen. Dagen efter kunne Skander- borg ikke gentage den gode gærdeindsats mod KB. Man valgte at gå til gærdet først og blev udraderet af KB’s ka- steangreb. Kun Andy Lambert med 43 ud af totalen på 61 holdt stand. KB måtte dog slide sig til en sejr, da 6 gærder var nede for 40. Dobbeltture er åbenbart ikke Nørrebros livret. Efter et knebent nederlag til Esbjerg lørdag løb Nørrebro ind i et nyt nederlag mod Husum søndag, der dermed fik årets første sejr. Nørrebro fik et regulær kol- laps, der gjorde, at man endte på 108. Husum måtte dog kæmpe sig til en sejr på 5 stående gærder. Renald Buss holdt sammen på halvlegen. Ugen efter var Husum i København og mødte Glostrup. Husum var stærkere besat end normalt i forbindelse med kampe i København og ydede en fin gærdeindsats med 191, men det var ikke nok, da Glostrup scorede 253 med Bashir Shah som topscorer med 98. Samme dag var Skan- derborg i Herning til en kamp, der blev påvirket af vej- ret, idet den blev skåret ned til 2x35 overs og afviklet i småregn. Herning åbnede ballet med at lave 178 med Ih- jas Saumy som bedste med 78. Skanderborg fik en værre start end Herning, og det lykkedes ikke holdet at komme tilbage i kampen. Skanderborg endte på 126. Selv om Husum var i stærkeste opstilling i København, lider hol- det af at have et middelmådigt kasteangreb. Dagen ef- ter Glostrup nederlaget løb Husum ind i et nyt stormvejr, hvor Svanholm scorede 286 i en 2x45 overs kamp, hvor alle bidrog til totalen. Husums Gerrit Müller med 65* not out holdt halvlegen sammen, men kunne ikke forhindre Sair Anjum at tage et ægte hattrick. Husum endte på 164. Glostrup spillede ude om søndagen mod KB, der missede gode muligheder for at vinde kampen. Glostrup var i van- skeligheder med 8 nede for 93, men alligevel nåede hol- det op på 161. KB var 99 for 3 og godt på vej til en sejr, da Scott O’Brien fandt rytmen og med 5 gærder for 10 ryd- dede KB for 132 all out. Søndag spillede Herning og Skan- derborg også den udsatte ’cykelkamp’. Returkampen blev spillet i fugtigt vejr, og man skar ned til 2x35 overs. Det var den omvendte verden fra dagen før, da Skanderborg var i førersædet. Herning måtte nøjes med 155. Skander- borg udnyttede den situation, at Herning manglede en ordinær kaster, og det lykkedes at passere med 2 overs igen. Ugen efter fik Skanderborg besøg af Nørrebro, og det blev en dårlig dag for Skanderborg. Langsomt gærdespil i starten gjorde, at chancer skulle tages til sidst, og det gik galt. Skanderborg ude for 130, men Nørrebro måtte bruge 7 gærder til at passere. Faisal Siddique bar halv- legen med 56. Midt i måneden var Esbjerg på besøg hos Svanholm. Svanholms gærdespil svigtede denne dag, da flere blev grebet ud bag gærdet på den livlige pitch. Det lignede et pinligt nederlag, men Mads Henriksen og Sair Anjum lagde 61 på totalen i en 10. gærdestand, så Svan- holm skulle forsvare 129. Esbjergs Henrik Øres aggressive spil gjorde, at Esbjerg ellers sad på kampen, men da Hen- rik var ude faldt holdet sammen. Det lykkedes dog Es- bjergs sidste mand at batte sejren hjem med en firer. Det var årets første nederlag til Svanholm, og det betød, at mesterskabskampen igen var åben, mens Husum lå klart Andy Lambert, Skanderborg havde en fin sæson Michael Pedersen, Herning i et velovervejet drive I 5 I DANSK CRICKET ÅRSSKRIFT 20 12