Danish Cricket Yearbook 2013

T20 T20 turneringen blev afviklet over to weekender i juni måned. Nogle hold tog den indledende T20 turnering se- riøst, mens andre stillede op med reserver. Slutresultatet af de fire puljer i øst og vest blev, at vinderne i Odense blev Skanderborg foran Odense og AB, i Herning vandt værterne foran Kolding og Esbjerg, i Glostrup vandt vær- terne foran KB og Albertslund og på Svanholm Park Ishøj foran Svanholm og Nørrebro. Finalerne blev spillet i Svanholm Park, men man må kon- kludere, at der ikke var tale om spændende kampe i dette års finalestævne. Dertil virkede deltagerne meget forskel- lige i deres tilgang til opgaven og oplagthed på denne dag på Svanholm Park, hvor der for en sjælden gangs skyld blev spillet på klubbens græspitch. Alle spillere var tilfredse med pitchens beskaffenhed. Skanderborg vandt suverænt turneringen og var ikke på noget tidspunkt pres- set i de to kampe. Skanderborg vandt stort indledningsvis over Glostrup, mens Ishøj ikke havde de store problemer med at slå Herning. Finalen mellem Ishøj og Skanderborg blev næsten afgjort i begyndelsen af Ishøjs halvleg hvor Ishøjs bedste spiller A. Virk blev grebet ud flot af keeper Frederik Klokker. Spændingen i denne finale var som nævnt allerede ”fesset” ud med Ishøjs 80 points, og dansk crickets pt. bedste åbningspar Frederik Klokker og Anders Bülow sørgede hurtigt for at lukke kampen med et godt og seværdigt åbningsspil. Pokalturneringen Med det nye turneringsforslag på vej til at blive virkelig- hed i 2014 vil pokalturneringen i 2013 blive husket som den sidste af slagsen. Pokalturneringen har mistest lidt af sin glans gennem de sidste år, da ikke alle hold fra Elitedi- visionen har deltaget, og turneringen har på det seneste været betragtet mere som træning end en turnering, som skal tages alvorligt. Til gengæld har turneringen givet gode kampe og præstationer gennem tiden. Pokalturneringen begyndte på Sjælland, hvor Svanholm og KB vandt store sejre. I Jylland vandt Esbjerg over Hu- sum, mens Herning vandt en sejr på sidste bold over Kol- ding i en kamp spillet på Viborgs bane. Foråret var våd, hvilket gav bløde baner. Herning fortsatte med at besejre Esbjerg, mens KB slog Glostrup. KB mødte så Svanholm i den sjællandske semifinale, der blev spillet på Svanholm Park, da KB’s bane var under vand, da sprinkleranlægget var gået i gang ved en fejl om natten. Svanholm var ingen match for KB, der kom i pokalfinalen for første gang i 44 år. I Jylland stod semifinalen mellem Skanderborg og Herning, hvor Skanderborg vandt stort takket være et century fra Frederik Klokker. Årets pokalfinale blev spillet i Skanderborg, og på for- hånd var kampen udpeget til at være en kamp mellem de to favoritter til DM-titlen i år. Efter kampen er kon- klusionen nok mere, at der kun var en favorit til titlen, da Skanderborgs sejr over KB blev mere overbevisende end ventet. Men KB blev ikke udraderet. KB var godt med i kampen, men efter at de første fem gærdespillere var gået, var der ikke meget kraft tilbage i KB. Frederik Klok- ker scorede endnu et century og blev ’man of the match’. Der var pænt med tilskuere til pokalfinalen, hvor Skan- derborg havde sørget for mad, øltelt og løbende kamp- kommentarer over højtalerne. Ikke altid gik tingene efter planen, som Rizwan Mahmood demonstrerer her i pokalkampen mod Esbjerg KB’s chancer om at nå Skanderborgs total i pokalfinalen fik et knæk, da Aftab Ahmed blev kastet ud af Christian Peck lige efter han havde sendt den samme kaster ud af banen I 10 I DANSK CRICKET ÅRSSKRIFT 20 13